janbrathenFrode Barth har alltid hatt et sterkt forhold til Stratocaster formen. Barth bruker eksklusivt Jan Bråthen custom gran gitarer. Den gule gitaren som Frode identifiseres med og som er hans hovedgitar, er en JB gitar. Gitaren er bygget i gran som gir en varm klang.

Artikkel om Jan Bråthen, publisert i Musikkpraksis, kommer.

Gran har den egenskapen at lydbølger forplanter seg lett i treverket. Kjente instrumentmakere som Giuseppe Guarneri, (1698-1744) og Antonio Stradivari (1644-1737) benyttet gran i topplokket på sine instrumenter. Disse instrumentene har svært store verdier i dag, men det finnes også svært dyre el. gitarer: http://most-expensive.net/guitar-in-world

Frode Barth spiller også på en spesiallaget Leif Jørgen Johansen akustisk nylonstrengsgitar. Den har gran i topplokket og Cocobolo tre i bunn og sarg. Johansen laget kun et 20 talls gitarer. Barths gitar har cutaway og den har en fantastisk klang.

Frode ble kjent med Gitardoktoren Knut Myrvold da han var 12 år gammel. Myrvold reparerte gitarer i musikkforetningen Hagstrøm Musikk i Oslo. Frode hadde tidlig en glødende interesse for gitarer og Myrvold fortalte og forklarte. Myrvold har spesiallaget flere av Frodes pickuper. Myrvold har også bidratt til det elektroniske i Frodes nye instrument oppfinnelse "Gitarstolen".

Les artikkel med Knut Myrvold

Frode spiller også på en fretless-gitar som er en modifisert Fender Stratocaster. Gitarbyggeren Harald Hougaard har modifisert denne gitaren. Hougaard var også engasjert i arbeidet med "Gitarstolen".

www.hougaardguitars.com